Tämä on täysin toteen näytetty, empiirisesti testattu fakta. Vielä yli tunti hissantunnin alkuun, eikä mitään kehittävää ole näköpiirissä. Ty-Ylsää. Mutta itseähän tästä lähinnä pitää syyttää, ei ole koulun vika että mursin jalkani ja joudun välttelemään liikkatunteja lopun vuotta.

Tai oikeastaan syytän jumaluuksia ja kohtaloa. Se tuntuu olevan historian suosituimpia tekosyitä kaikkeen, joten pitänee sitäkin kokeilla.

---

Normaali, fiksu opiskelija varmaankin tekisi läksyjä, alleviivailisi kirjoja tai valmistautuisi muuten vaan alkavaan koeviikkoon. Not me! Minä vain nörttään koneella ja toivon kellojen siirtyvän maagisesti eteenpäin.

---

Maailmankaikkeuden ihanin filosofian/uskonnon opettajamme, Seija Aarto, antoi meille kotitehtäväksi selvittää asioita pseudotieteisiin lukeutuvasta sporalogiasta, joten laitanpa nämä elintärkeät informaation palaset tänne ylös, jotta ne tallentusivat internetin ihmeelliseen aikakapseliin. Tiedoissa olen konsultoinut wikipediaa ja g00glea:

  • Sporalogia on edesmenneen skeptikon, Nils Mustelinin, väännös astrologiasta.
  • Mustelinin mukaan Helsingin kaupungissa liikennöivät ratikat vaikuttavat asukkaiden elämään paljon suuremmalla voimalla kuin kaukaiset taivaankappaleet >>> ne ovat luotettavampia ennustuksen keinona kuin tähtiin töllöttely.
  • Ratikoiden numeroilla on horoskooppeja laadittaessa väliä, joten sporalogiaan yhdistyy myös ripaus numerologiaa.
  • ”Omasta puolestani näen vain yhden olennaisen eron sporalogian ja astrologian välillä. Sporalogia olisi alusta alkaen tahallista huijausta, kun taas astrologia sai luultavasti alkunsa vilpittömänä mutta hedelmättömänä yrityksenä tunkeutua arvoituksellisen maailmankaikkeuden salaisuuksiin. Olen jopa valmis uskomaan, että useimmat astrologit ovat vielä tänään vakuuttuneita astrologian totuudenmukaisuudesta.”

Sporalogia on siis aivan yhtä hauska ja viihdyttävä ajantappamisen muoto, kuin erään tuttavani might-be gradu aihe Lidlin kokiksen, irkin ja Afrikan tähden välisestä vaikutuksesta nuorten itsemurhatilastojen kasvuun. Voin sanoa että perustelut ovat molemmille aivan yhtä pätevät.